Restauratie

Aan oude meubelstukken zit altijd een verhaal vast. Een ladenkast die nog in de slaapkamer van uw grootvader heeft gestaan. De eettafel waaraan grootmoeder uw kleding naaide; in de krassen in het blad kunt u nog de patronen zien. Deze meubelen behouden in uw ogen altijd hun waarde. Bij Cox Antiek begrijpen wij de emoties die ermee verbonden zijn en restaureren elk stuk met liefde.Elke houtsoort heeft een specifieke behandeling nodig. Onze ervaren restaurateurs hebben de kennis en vaardigheden om de karakteristieke uitstraling van uw antiek terug te brengen. Waar nodig worden kapotte delen vervangen. We verwijderen oude laklagen zorgvuldig. Vervolgens wordt het hout opnieuw behandeld. De nerf en diepe kleuren komen weer tevoorschijn. Het resultaat is een meubelstuk dat er net zo uitziet als op de dag dat het werd gemaakt. Een prachtstuk voor uw interieur!

Vraag een gratis consultatie aan

Restauratie van gefineerde meubelen

Wij werken veel met gefineerde meubelen, inclusief parketerie en marketerie. Hierbij worden patronen gelegd van plakjes hout die minder dan een milimeter dik zijn. De restauratie van gefineerd meubilair komt zeer precies. Wij hebben de kennis en gereedschappen om dit gespecialiseerde werk perfect uit te voeren. Met het juiste onderhoud kan fineer generaties lang meegaan. Ook kunt u bij ons terecht voor de restauratie van houtsnijwerk. We kunnen zelfs moderne meubelen ouder laten lijken, zodat ze bij uw antiek passen.

Ontwormen

Heeft u een geliefd erfstuk dat wel een opknapbeurt kan gebruiken? Maak vrijblijvend een afspraak en wie weet kunnen wij ervoor zorgen dat u nog jaren plezier beleeft aan uw meubelstuk.